Neville Goddard

A képzelet teremti a valóságot

Mivel a tudatosság az egyetlen ok, nem hibáztathatod a sorsot, a véletlent, se másokat a jelenlegi körülményeidért és azokért a történésekért, amiket megtapasztalsz. Semmi sem változtathatja meg az életed eseményeinek menetét, kivéve a saját tudatosságod megváltoztatása.”

Neville Goddard

Az érzés a titok

Egyetlen gondolat sem ültethető át érzés nélkül a tudatalattiba, ám ha a gondolatot valamilyen érzés – legyen jó, rossz, vagy semleges – kíséri, ki kell fejeződnie. Az érzés az egyetlen közvetítő közeg, melyen keresztül elképzeléseket juttatunk a tudatalattiba.

Neville Goddard

Parancsodra

Ha elégedetlen vagy az életed jelenlegi megnyilvánulásával, az egyetlen módja a változtatásnak, ha elvonod a figyelmedet arról, ami olyannyira valóságosnak tűnik, és tudatosságodban a vágyott dolog szintjére emelkedsz. Nem tudsz két mestert szolgálni egyszerre, ezért fordulj el az egyik tudatállapottól, és helyezd a figyelmedet egy másikra, halj meg az egyik számára, hogy a másiknak élhess.”

Neville Goddard

Ima, a hit művészete

Az ima addig nem jár sikerrel, amíg az egyén tudatos és tudatalatti elméje közt nincs összhang. Ez pedig a képzelet és a hit által teremthető meg. A képzelet ereje által a fantáziadús emberek mindörökké csodákat művelnek, míg a fantáziátlan emberek saját hatalmuk szolgájává alantasodnak.”

Neville Goddard

A tudatosság hatalma

A tudatosság a „világosság”. Egyetlen tudatosság van, mely formák sokaságában, vagy különböző tudatszintekben nyilvánul meg. Nincs senki, aki ne a minden volna, hiszen a tudatosság, noha szintek végtelen sorozata, nem osztható részekre. A tudatosságban nincs valódi elkülönülés, vagy szakadás. A Vagyok nem osztható fel. Elképzelhetem magam gazdagnak, szegénynek, koldusnak vagy tolvajnak, de lényem középpontja ugyanaz marad, függetlenül a magamról alkotott elképzeléstől.”

Neville Goddard

Szabadság mindenkinek

“Hogy igazán megértsd a Biblia üzenetét, nem szabad megfeledkezned arról, hogy a keleti gondolkodásmód alkotta, ezért nyugati emberként nem szabad szó szerint értelmezned.”

Mustármagnyi hitre van szükséged az összes célod eléréséhez; ám a mustármaghoz hasonlóan el kell veszned abban a tudatban, hogy már az vagy, aki lenni vágysz, hogy csakis az vagy. Ebben a burokszerű, zárt állapotban kell maradnod addig, míg kiforrja magát és megmutatja, amit önmagadról állítasz.”

Neville Goddard

Átjáró a Mennyei világba

Határozd meg, hogy mi, vagy milyen szeretnél lenni, és koncentráld a figyelmedet az ideális önmagaddal való azonosulásra. Idézd meg magadban az érzést, és éld át, milyen lenne, ha már az ideális önmagad lennél. Aztán élj, és cselekedj ebben a meggyőződésben. Ha kitartasz ezen előfeltételezésed mellett – noha az érzékszerveid tagadják –, megfogható valósággá válik.”